Moving ecoloog, is het mogelijk

Verhuizen is een belangrijke bron van vervuiling en afval. Gelukkig zijn er trucs om de impact op het milieu te verminderen.

Voor de verhuizing, plaats recycling

Verhuizen is vaak de mogelijkheid om veel objecten die niet meer worden gebruikt nemen. Wees voorzichtig om te sorteren en zet je afval in de juiste bakken. Weten dat bepaalde giftige stoffen (zoals verf, medicijnen, batterijen …) onderworpen zijn aan een specifieke procedure: de schilderijen moet worden gedeponeerd bij het oud, drugs gemeld in de apotheek, batterijen geplaatst in speciale bakken beschikbaar in de meeste supermarkten.
Een aantal van de gevallen hoeft u het nut niet kan nog steeds worden gebruikt? Natuurlijk kunt u verkopen via advertenties plaatsen, of geef om je heen. Veel verenigingen (Het leger des heils …) ook kleding, babyspullen, speelgoed, boeken, meubels op te halen …

Kartonnen dozen, noppenfolie, transport …: vol trucs om minder afval te produceren

Bij het verplaatsen, gebruiken we vaak een groot aantal dozen, die slechts eenmaal gebruikt worden. In plaats van het kopen van nieuwe dozen, kunt u herstellen van handelaren in uw buurt of met familieleden die net verhuisd controleren, maar ze zijn in goede staat.
Om uw breekbare voorwerpen in te pakken, de voorkeur aan oude krant, dan zet je in de prullenbak voor recycling, of linnen (lakens, handdoeken, …) in noppenfolie.
Het goede nieuws is dat meer en meer bewegen bedrijven betalen steeds belangrijker om het milieu te respecteren. Sommige bieden voorraden van recyclebare materialen, het gebruik van magazijnen uitgerust met fotovoltaïsche panelen of recyclen afval van de verhuizing.
Kiezen voor de bulk verwijderen is ook een goede manier om verontreinigende emissies van transport te beperken. Zo is de truck maakte verschillende bewegingen tegelijk en nooit opdroogt.

En na de verhuizing?
Eenmaal geleegd dozen, vouw ze en voel je vrij om ze te geven aan mensen die binnenkort verhuizen. U hoeft niet langer nuttig? Je kunt ze in de gele bak te zetten.
Tot slot, vergeet niet dat het verplaatsen van groen is goed, maar zorg voor het milieu dagelijkse zorg is nog beter. Dat is de reden waarom, met Renta-Lift.be hebben we gekozen voor eco-driving.

Aarzel niet om contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.